Radyo ve TV Programcılığı Programı

Dr. - ÖZGÜR ÖZEN
Öğretim Görevlisi - MURAT FATİH ECEVİT

Genel Bilgi

Programın amacı, kamu ve özel sektör işletmelerine radyo ve televizyon yayımcılığı alanında ara eleman yetiştirmektir. Bu bölümü bitiren öğrenciler önlisans diploması ve Radyo Tv Operatörü ünvanı almaya hak kazanırlar. Mezunlar kendi işyerlerinde çalışabileceği gibi, özel sektörde ve kamu sektöründe çalışma olanağına sahiptir.

Edinilen Ünvan

Programı bitiren öğrencilere önlisans diploması ile Radyo Tv Operatörü ünvanı verilmektedir.

Başvuru Şartları

Lise Diploması
Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme.

Eğitimsel ve Mesleki Amaçlar

Programın temel amacı öğrencileri teorik bilgilerin yanında uygulamalarla desteklemektir. Radyo TV Yayımcılığı programında eğitim süresi 2 yıldır.

Bu eğitim genel anlamda kitle iletişim araçlarının ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak gerekli teknik donanıma sahip insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bunun için ilk yarıyıl da iletişim, görüntüleme, kurgu, haber gibi dersleri kapsamakta, ilerleyen dönemlerde ise radyo programcılığı, dijital kurgu, haber sunuş, film çözümleme, yeni iletişim teknolojileri, bilgisayarlı ses, haber ropörtaj, TV'de yapım yönetim gibi dersler verilmektedir.

Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı

Radyo Tv Yayımcılığı programında ön lisans diplomasını alan öğrenciler ilgili branşlarda Lisans programlarına başvurabilirler.

Ders Planı

Radyo TV I. Öğretim