25 Eylül 2017 Pazartesi

Organ Bağışı ve Önemi

10 Kasım 2015 Salı 08:55 tarihinde eklendi | 827 defa okundu

Yüksekokulumuzda, 3-9 Kasım Organve DokuBağışı Haftası kapsamında, Isparta Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Evrim TOPUZ ve Opr. Dr. Mustafa YİĞİT tarafından, Organ Bağışı ve Önemi konulu seminer verildi.

Yüksekokulumuz öğretim elemanlarının ve çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerde, organ bağışı; Kişinin, hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir şeklinde tanımlanarak, organ bağışının ve naklinin önemi vurgulandı.

Daha sonra Evrim TOPUZ ve Opr. Dr. Mustafa YİĞİT’e, Üniversitemizi temsilen hediyeler takdim edildi. Bizde kendilerine, organ bağışı konusunda  bizleri bilgilendirdikleri ve farkındalık yarattıkları için teşekkür ediyoruz.